PABLO AULADELL - PREMI NACIONAL DE CÔMIC 2016

‘El paraíso perdido’ de Pablo Auladell, 
Premi Nacional de Còmic 2016

Pablo Auladell (Alacant, 1972) és un reconegut il·lustrador espanyol que desenvolupa el seu treball en l’àmbit editorial. Guanyador del Premi del Ministeri de Cultura a les Millors Il·lustracions de Llibres Infantils i Juvenils en 2005 i del Premi a l’Autor Revelació al Saló del Còmic de Barcelona del 2006 per La Torre Blanca (Ed.de Ponent).
Auladell és també professor del màster Ars in Fabula i de l’AIF Summer School de Macerata (Italia). Ha il·lustrat una trentena d’àlbums, novel·les i còmics, i la seva obra s’ha exposat a Barcelona, Madrid, Roma, Bolonya i Ginebra.
Entre les últimes publicacions d’Auladell destaquen La feria abandonada(2013), La leyenda del Santo Bebedor (2014) i La puerta de los pájaros(2015). Podeu trobar aquesta i altres obres de l’autor a la còmicteca de la Biblioteca Armand Cardona: Pablo Auladell

Ni més ni menys que traslladar al còmic El paraíso perdido de John Milton, 10.000 versos èpics i rotunds que expliquen el pols bíblic entre Llucifer, l’àngel caigut, i el mateix Déu.
Aquesta és la gesta que a l’autor de còmics i il·lustrador Pablo Auladell li ha valgut el Premi Nacional de Còmic 2016. El jurat ha triat El Paraíso perdido “pel gran valor artístic i la força visual inspirada per la intemporal visió de Milton, el seu tractament del color, l’ús original de la iconografia i la narrativa que aconsegueix al mateix temps ser arquetípica i plenament actual”.
El Premi Nacional del Còmic és un guardó que el Ministeri de Cultura d’Espanya atorga anualment des del 2007, com a part dels Premis Nacionals. Està dotat amb una quantia de 20.000 euros i distingeix al millor còmic d’autor espanyol publicat al país durant l’any anterior al lliurament del guardó, en qualsevol de les llengües cooficials. És el més prestigiós dels premis de còmic que es lliuren a Espanya.
Auladell ha emprat tres anys de treball en aquesta obra i suportar un sense fi de vaivens editorials fins que finalment l’editorial Sexto Piso la va publicar el 2015. 
Encara que el aclaparador poema èpic de Milton sigui molt narratiu, l’aposta del dibuixant era traslladar la música original i la potència poètica del text a les imatges. “No volia que els dibuixos es limitessin a il·lustrar, de fet, hi ha moltes vinyetes sense text. Així que les imatges havien de ser solemnes perquè es tracta d’éssers superiors parlant a l’humà”, ha dit l’autor.

Visto en http://www.vilanova.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com