SI TU EM DIUS LLIG...MARIO CABALLERO

UN VIATGE A TRAVÉS DEL CONTE 

 Dijous passat, 21 de febrer, el conegut conductor de paraules Mario Caballero va convidar un nodrit grup d’intrèpids passatgers a un inoblidable viatge a través del temps a la sala Miguel Hernàndez del nostre col•legi. 
 Abans de començar l’experiència i per tal de tranquil•litzar neòfits en aquests tipus d’aventures, Mario ens va contar un conte que parlava d’un camí que no anava a cap lloc. Acabada la narració que ens introduïa en els meravellosos paratges que més tard visitaríem, ja estàvem preparats per a encetar el nostre viatge.
. L’estació de partida fou el conte tradicional, allí esperaven en l’andana la Caputxeta Vermella, la Ventafocs i molts altres personatges que ens saludaven amb la mà quan ens veien passar. Travessàrem estacions tan interessants com el llibre il•lustrat, el llibre sense text, el conte amb valors, el conte encunyat o el conte l’interior del qual contenia delicada i minuciosa arquitectura de paper: el conte desplegable. 
Totes eren estacions captivadores on cada viatger podia baixar, però tots hi romaníem expectants, meravellats: el que véiem, el que sentíem era massa bo i ningú no volia perdre-s’ho. Mentre avançàrem i canviàvem d’estació, el conductor anava indicant-nos com devíem caminar pel món de les paraules, quins eren els camins que havíem de seguir i quins altres caldria evitar. Ja quasi al final i per tal d’espavilar els que semblaven extasiats per la bellesa del paisatge, Mario reclamà la nostra atenció i s’aventurà amb un conte sense text, recreant-lo oralment. 
Tots el seguíem i repetíem aquelles encisadores paraules que a poc a poc i sense adonar-nos-en, ens transportaven a un univers de màgia i fantasia on gaudíem com només els xiquets saben fer-ho. La frenada, suau però precisa, ens tornà a la realitat i el conductor, visiblement emocionat, ens acomiadà amb un entranyable regal: 

“Aquella noche todos se acostaron con los labios endulzados,
 pero sólo lo supieron aquellos que se besaron.” 

 Gràcies, Mario
 Esperem impacients una pròxima eixida.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com